Tel: 011/404-3003; 069/404-3002

Sprečava takozvani pad stopala  .

FOOT UP, aktivni podizač stopala je laka ortoza izrađena od vazdušastog materalijala iz dva dela. Prvi deo se stavlja oko zgloba , drugi deo između jezika i pertli na obući, odnosno oko stopala ukoliko se nosi tokom boravka u kući ili sa otvorenom obućom.

Koristi se kod slabosti mišića podizača stopala, pareze peronealnog nerva i oslabljene dorzalne fleksije. Dinamički vraća stopalo u prirodan položaj. Osigurava pasivno, fleksibilno ograničenje plantarne fleksije.

Peronealni podizač pomaže podizanje stopala od podloge u trenutku prelaska iz faze oslonca u fazu njihanja. Na taj način se smanjuje rizik od zapinjanja prstiju o podlog, pada kao I sprečavanje izvođenja kompezatornih nepravilnih pokreta tokom hoda.

Važno: Deo ortoze koje se postavlja na stopalo, treba se pozicionirati što bliže nožnim prstima kako bi pomagalo imalo maksimalnu funkcionalnost, takođe je bitno da se deo pomagala koji ide u cipelu, odnosno patiku, postavlja što bliže samom početku tzv. " jezika'' .Made in Slovenia.       Šifra RZZO 042

Indikacije Karakteristike:

1. paraliza ili pareza donjeg ekstremiteta bilo koje geneze
2. paraliza br. peroneusa G 57.3

1. lagan i neprimetan tokom nošenja
2. udoban za nošenje
3. jednostavan za postavljanje

Obim zgloba

Veličina

 

S

18-21 cm

M

22-26 cm

L

27-33 cm

XL

Upustvo
UPUSTVO  Bol skočnog zgloba je često rezultat uganuća. U većini slučajeva postoji istegnuće na unutrašnjoj strani skočnog zgloba , koje dovodi do malih pukotina te to čini skočni zglob manje stabilnim . Kao posledica toga javlja se I otok ligament kao I pojava modrica. Bol nastao kao posledica iščašenja skočnog zgloba traje nekoliko nedelja , pa čak i meseci dok se zglob u potpunosti ne zaleči . Ortoza skočnog zgloba pored toga što štiti oštećenom članaku pruža I dodatnu podršku . Napravljen je od materijala koji diše I omogućava pojacanju stabilnost skočnog zgloba. Aluminijumske udlage dodatno obezbeđuju stabilnost skočnog zgloba I omogućavaju ortozu da prati formu stopala I da prati formu skočnog zgloba . Ortoza za skočni zglob je udobna za svakodnevno nošenje i omogućava korisniku da se slobodno kreću i prstima . Idealan podrška za manje uganuća i dislokacija . Ortoza treba da bude udobna , ali na prvom mestu mora da obezbedi podršku i fiksaciju skočnog zgloba . Takođe je važno da uložak omogućava korisniku da se slobodno kreće. . Ručno pranje u toploj vodi sa blagim rastvorom deterdženta , tako će se zadržati kompresivna snage i produžiti korisnosni vek trajanja . Nemojte sušiti na grejaču ( radijatoru) ili je direktno izlagati sunčevoj svetlosti. Ne peglati ! Čuvati na suvom I tamnom mestu.  Veličina S M L XL  Obim skočnog zgloba 15-20 cm 20-24 cm 24-30 cm 30-36 cm  Broj cipela 35-37 38-40 41-43 44-46  Nosilac upisa u registar i distributer : MTT MEDEX d.o.o., Ilije Stojadinović 22, Beograd  Proizvođač: REBOLE d.o.o., Slovenija, Tolmin, Na Logu 16  Broj rešenja Agencije: 515-02-01187-15-001

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

6300-FOOT UP (PERONEALNA ORTOZA)

  • Proizvođač: Rebole
  • Tip: art 6300
  • Rzzo šifra: 042
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 11.000,00Din

  • Bez PDV-a 10.000,00Din

Moguće opcije